Statistik Pelajar Bumiputera di SJK (C)

13 01 2011

Beberapa petikan dari artikel yang diterbit oleh GERAKAN ANTI PKR.

GERAKAN ANTI PKR

Tuesday, December 28, 2010

STATISTIK ANAK MELAYU TERBARU.

“di atas adalah statistik terbaru peratusan secara total anak melayu yang bersekolah di SJKC di malaysia

hampir 55 ribu anak melayu belajar di SJKC, dan ia mewakili  hampir 10% daripada jumlah pelajar SJKC sedia ada.

walau bagaimana pun dalam keadaan keperluan untuk anak melayu mengetahui bahasa dan corak pemikiran pendidikan mereka, namun kita jangan alpa akan beberapa silibus yang dikhuatiri boleh mengelirukan pelajar melayu.

pemantauan secara khusus dan berkala perlu dilakukan oleh pihak kementerian.”

“55 ribu pelajar melayu bersekolah di SJKC adalah hak yang ditentukan oleh ibubapa mereka.

ini tidak boleh aku persoalkan.

namun sebagai warganegara yang bertanggungjawap, proses asimilasi pembentukan perpaduan rakyat hanya boleh dilakukan pada usia muda dan di mulakan di sekolah kebangsaan.”

Posted by GAP KEMBALI at 10:00 AM

Baca artikel GERAKAN ANTI PKR sepenuhnya DI SINI.

 


Actions

Information

8 responses

13 01 2011
abi yumiko

peratusan pelajar bumiputera tertinggi adalah di sabah
bumiputera = melayu?

16 01 2011
zabri mokhtar

Salam…EDITOR/ADMIN,
Sial lah luuuuuu…dan bodoh amat sangat…. kempen satu sekolah untuk semua ini..hendaklah mendapat sokongan semua kaum semaximum yang boleh…
Tak perlulah letak pergolakan politik atau ideologi politik yg berbeza dalam blog nii..
BODOH, BANGGANG, BAHALUL.. MCM MANA NAK DAPAT SOKONGAN RAMAI..

16 01 2011
SSS Admin

Saudara Zabri Mokhtar,

Terima kasih atas teguran Saudara di atas.

Sememangnya kami tidak berhasrat untuk meletakkan pergolakan politik atau ideologi politik yang berbeza dalam blog ini.

Di dalam terbitan ini, kami sebenarnya hanya ingin memaparkan statistik yang diusahakan oleh citrawan GAP. Pada masa yang sama, kami tidak mahu mengubahsuai artikel asalnya kerana ianya tidak wajar melakukan perubahan kepada artikel asal tanpa kebenaran pemiliknya.

Walaubagaimanapun, kami ingin mengucapkan terima kasih sekali lagi kepada Saudara Zabri di atas teguran ini dan kami akan mengambil iktibar di masa hadapan.

17 01 2011
SSS Admin

Salam Sdr Zabri,

Kami telahpun membuat sedikit perubahan ke atas artikel tersebut.

20 01 2011
zabri mokhtar

Salam Admin,
Gua secara peribadi masih berpendapat bahawa blog.. SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA tidak harus mempunyai link/provokasi politik terutama sekali sekiranya ianya tiada kaitan dengan kempen kita.
Lu kalau nak letakan statistik di blog Lu ni… Lu kena ambik di blog/web Kementerian Pelajaran Malaysia. Itu lebih tepat faktanya. Takan gua nak ajar maaa.
Lu punya tajuk blog dan kempen pun berbunyi/tajuk SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA tak kira politik apa, agama apa, bangsa apa, budaya apa bersekolah disatu sekolah untuk semua orang.
Gua punyalah Kempen dari mulut ke mulut pasal SSUS dan promote Lu punya blog jadi terjejas maaa..
Lu kena pikir lagi panjang Bro. Kalau tak kampen lu JANGAN gunakan perkataan untuk semua.
Gua punya moto apa saja perbezaan politik, atau ideologi apabila ianya berkaitan dengan hak yang asas seperti Pelajaran, Kesihatan dll. Hendaklah kita bersatu , berdiri teguh dan rapat.
ikhlas,

20 01 2011
SSS Admin

Salam Sdr. Zabri,

Terima kasih sekali lagi atas pandangan ikhlas dar Saudara mengenai perjuangan ini. Sama-samalah kita meneruskan usaha ini demi anak bangsa kita.

Teima kasih.

17 11 2014
victor

salam saudara, boleh saya dapatkan detail tentang stastik ini sebagaimana yang saudara perolehi dari citrawan gap. jika saudara sudi memberi maklum balas..bolehlah emailkan saya di brock_lesnar.pain@yahoo.com

30 06 2015
Google SEO

Yuuk simak semua serba ada di http://mampirsinisaja.blogspot.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: