Petition – SUPPORT PPSMI

28 10 2011

PAGE (Parents’ Action Group for Education) sedang berusaha untuk mengumpulkan 1-juta tandatangan untuk sebuah petisyen kepada Perdana Menteri dan juga Timbalan Perdanan Menteri bagi mengekalkan PPSMI.

Sokongan kepada usaha ini boleh dibuat dibawah ini.

 

 

PPSMI ONLINE PETITION

SIGN HERE

 

 

Berikut adalah beberapa perenggan tulisan OUTSYED THE BOX yang dipetik dari artikel yang bertajuk, Mansuh PPSMI Akan Jejas Undi. Sila klik tajuk tersebut untuk membaca artikel penuh.

 

The Governmenmt has to really ask itself whose interest they are representing when they want to abolish the PPSMI? Indications are the majority of the population, especially the Malays support the PPSMI.
.
I think this is also why the Government is shying away from conducting a referendum to directly ask the people their views. The Government knows that a referendum will support the PPSMI. The Government is taking a huge risk with the future of the nation, especially the Malays, just to avoid embarrasment.
Even Perkasa shares the view that “Ibubapa, guru dan pelajar bersetuju dengan PPSMI“. Coming from the most extreme ultra right wing Malay NGO in the country, with a following in excess of 300,000 (YB Zulkifli Noordin the MP for Kulim – has just been elected a VP of Perkasa) this endorsement for the PPSMI by Perkasa is more proof that the Malays are in support of PPSMI. I hope the Government is listening.

Actions

Information

3 responses

28 10 2011
Sharifah

As salam,
Saya hanya akan sokong pemansuhan PPSMI jika ada jaminan dan bukti bahawa anak2 VVIP n VIP juga menerima pendidikan dalam sistem pendidikan Malaysia, sama seperti anak2 rakyat marhaen.

31 10 2011
umimadihah

Kadang-kadang dorang ni macam bangang je.. Ramai yang cedera dan ada yang terkorban waktu demo mansuhkan ppsmi tiba-tiba sokong pulak.. macam bangang je…

31 10 2011
umimadihah

Kalau geng katak macam ibrahim ali dan zulkifli noordin yang sokong lagilah tak boleh pakai.. yang cina-cina tu kena fikir mcmana nak kasi lulus bm pada anak-anak cina yang lain. ada yang tak tahu cakap bm dan tak minat langsung pada bm. apa susahnya nak belajar english tu..sibuk nak suruh cikgu ajar sc dan math dalam bi.. jgn nak pentingkan diri sendiri…
Menyusahkan cikgu lagi ada.. penat mengajar budak tak faham. Konsep tak faham , BI pun tak bagus mana pun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: