Anwar Will Speed Up The Removal Of Racial Quotas For University Places

31 01 2012

Anwar – Tiada Lagi Kuota Bumiputera IPTA

Buat renungan orang Melayu semua khususnya mereka yang punya anak-anak yang bersekolah, yang menaruh harapan tinggi disebalik keadaan yang serba kekurangan berbanding anak-anak kaum lain yang lebih berkemampuan dalam memberi segala bantuan tambahan dalam pembelajaran anak-anak ….. juga buat renungan mahasiswa pro BEBAS yang pencapaian akademik mereka langsung tidak melayakkan mereka untuk terus bergelar sebagai mahasiswa …

Jika Pakatan Rakyat mengambilalih Putrajaya, Anwar akan pastikan TIDAK ADA LAGI kuota Bumiputera untuk kemasukan ke IPTA. Semuanya Meritokrasi 100% !

If elected, Mr. Anwar said he would speed up the removal of racial quotas for university places and focus on helping lower-income groups regardless of race instead of solely aiding ethnic Malays.


Buat renungan orang PAS yang begitu bangga dan sering kaitkan perjuangan PAS dengan perjuangan HAMAS  ( seolah orang Islam selain Pas tidak sehebat sokongan mereka ) –


Anwar menegaskan yang beliau menyokong penuh segala usaha untuk mempertahankan keselamatan / kedaulatan negara Israel.


“I support all efforts to protect the security of the state of Israel,” said Mr. Anwar, although he stopped short of saying he would open diplomatic ties with the Jewish state, a step which he said remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians.

Dalam isu Homoseks, Anwar masih tetap dengan pendiriannya yang Undang-undang Liwat Malaysia sudah ketinggalan zaman dan perlu dipinda.

‘ Bukan urusan saya nak menyerang atau menangkap orang berdasarkan orientasi seks mereka.’


Still, Mr. Anwar said that Malaysia’s sodomy laws are “archaic” and could be amended.
“It is not my business to attack people or arrest people based on their sexual orientation,”.

Bolehkah kenyataan itu dibaca seperti ini –


Saya tak ambil kisah pilihan seks seseorang, seks bebas atau homoseks atau lesbian atau apa saja.. ? Semua BEBAS untuk memilih…..   ?

Petikan saya ambil dari Asian Wall Street Journal

 


Actions

Information

2 responses

2 02 2012
joe

Salam admin,
U are assholeeeeeeeeeee. ur blog ajak semua kaum untuk satu sekolah untuk semua and motto Satu bahasa,satu bangsa and satu negara.
Tapi bab meritrokasi ni u tak setuju..otak lu..memang otak dubur.
Gua jadi binggung lu punya perjuangan… .

3 02 2012
MemberDin

Salam Admin,

Nak masuk password dulu….. sat…

>>M.O.K.H.T.A.R.

Ok.. dah masuk dah!

oooii Joe a.k.a. zabriMOKHTAR.blogspot,

dubur? sebut pasal anwar saja otak kau teringat dubur? Padanpun pasal password pun anwar amik nama kau !!

zabriM.O.K.H.T.A.R.

Are you ok? C.I.F.U.T.? Nak aku belikan karipap kat engkau selepas ni?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: