Muka diberi, lalu cacing naik ke mata

10 05 2012

 

Bagi la muka lagi

Bagilah muka lagi.. pertahankanlah sekolah jenis kebangsaan habis-habisan.. satu sistem pendidikan cacamarba yang tiada negara lain di dunia ini buat.. bangga lagi tu dengan kecelaruan MALAYsia…

Sebuah komen dari “wayau” yang dimuatkan di KEMPEN SSS.

Berita Metro di pautan INI.

 

Terkini dari KEMPEN SSS:

Kerana terlampau mengalah

 

 

Advertisements

Actions

Information

3 responses

10 05 2012
Gejala jahanam

Sambung komen saya di pos komen wayau:

Kerajaan membelanjakan jumlah wang yang besar setiap tahun mengawal kegiatan konsi gelap, penjahat dan genster itu. PDRM ada suatu seksen di bahagian CID yang khas mengawasi gejala itu. Banyak wang Ringgit, tenaga maanusia dan alat alat yang di guna.

Adanya mereka itu, demokrasi pun tidak dapat berjalan dengan lancar. Mereka ada Sistem Tiga Monyet – Tak Boleh Lihat, Tak Boleh Dengar, kalau terlihat dan terdengar, Tak Boleh Cakap. Dendanya macam macam dari gertak, ugut hingga ke bunuh. Tidak berani rakyat cakap atau melaporkan kesalahan atau jenayah mereka. Jahanam punya jenis. Maka DAP banyak dapat faedah dari gejala ini. Sebab ramai mereka yang menyokong, malahan ada yang menjadi ahli DAP, rasanya.

Lihat sahaja cara cara sesetengah pemimpin DAP di berbagai peringkat nampak menggunakan cara gengster. Termasuk Exco Selangor Ronnie Liu yang di katakan oleh seorang ADUN PKR Selangor dan seorang Wakil Rakyat bebas bahawa dia menemui “the underworld” di Ibupejabat Kerajaan Selangor. Di masa saksi SPRM Teoh Beng Hock mati, Ronnie Liu mengetok dengan deras (banging) pintu pejabat SPRM dan bilik mayat Hospital Klang macam gengster.

Sekarang DAP Selangor melantik Councillors yang tidak tahu Bahasa Malaysia. Tidak boleh Kerajaan yang ada DAP dibenarkan terus memerintah. Jika DAP tidak berkuasa, kuranglah tindak tanduk kongsi gelap, penjahat dan gengster cuba melakukan kehendak orang politk. Sudah amat melampau bila gengster di gunakan oleh mereka yang mahukan politik Dong Zong. Tiada ma’af baginya. Kita mesti laporkan ke pihak Polis bila ternampak mereka ada.

11 05 2012
Sifar

Kemungkinan Dong Zong menggunakan kongsi gelap, penjahat dan gengster itu mesti ada. Ahli ahli dan penyokong penyokong mereka sendiri pun ada yang kongsi gelap dan gengster. Ada yang gunakan taktik kominis juga. Macam bekas KPN Tun Hanif Omar kata ada yang di Bersih 3.0 pun gunakan taktik kominis.

Itu sebab Polis perlu sentiasa kawal gejala kongsi gelap, penyamun dan gengster itu. Kalau boleh, basmikan. Kenal pasti kepala nya dan pecahkan geng geng itu. Di suatu masa dahulu gejala ini ligat di sekolah sekolah antara murud murid. Murid murid sekolah pun mula ada geng itu geng ini. Meluat di buatnya. Tak aman hidup kita. Jahanam agenda negara.

Bila Polis sudah pecahkan geng geng itu, jangan benarkan berkumpul lagi. Tangkap di atas apa alasan pun. Bawa ke Mahkamah. Tak kira sabit kesalahan atau tidak dan jika lepas selepas bicara. Ganggu dan “harass” mereka. Suapaya mereka tahu mereka sentiasa di buru, tak dapat berkumpul dan membuat bincana. Haram jadah punya maanusia.

15 06 2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: